dilluns, 12 de març del 2018

EL SILENCI




EL SILENCI



El silenci: fet de no parlar de callar. Absència de tot so o soroll.

DILLUNS :

SILENCI PER ESCOLTAR

En una ocasió, estant amb un grup de nens en una zona de muntanya, de sobte en el moment en què es començava a fer de nit, un d’ells ens va convidar a tots a callar i a escoltar. I no ho va fer perquè escoltéssim algun soroll estrany de la natura o d’algun animal, no. Ho va fer per estar un moment sense escoltar absolutament res: un silenci total, increïble i impressionant, al qual no estem acostumats.

Si jo vull conèixer millor una persona necessito escoltar-la . S i no ens escoltem no ens coneixerem. S i ens coneixem, podrem saber com pensen els altres, podrem saber què els passa... I aleshores tindrem motius per respectar-los, per estimar-los... Però, a part de conèixer els altres, hem de conèixer algú més ? Sí: a nosaltres mateixos.

La persona també s’ha de conèixer a ella mateixa, ha de saber per què actua d’una forma o d’una altra, per què està trista o contenta, per què s’enfada o per què riu, etc. Això, que a primera vista, sembla tan fàcil, no ho és. De fet, moltes persones pateixen, ho passen malament, simplement perquè no es coneixen a ellres mateixes o perquè tenen una idea equivocada d’elles mateixes.

Quan una persona està envoltada de silenci pot més fàcilment pensar en ella mateixa, descobrir-se com és. Nosaltres estem envoltats de sorolls, i els sorolls no ens ajuden a pensar. Alguns sorolls ens vénen de fora, però  altres ens els busquen, potser perquè no sempre ens interessa parar-nos a pensar en nosaltres mateixos. Ens aniria molt bé una mica de més de silenci i d’estar a soles. Cal fer-ho, cal que un es conegui a si mateix.



DIMARTS :

Títol: relajación musical

Per escoltar en silenci, i relaxar-nos i poder escoltar els nostres pensaments.:






DIMECRES :

Música de piano per escoltar i mirar imatges boniques.

Romàntic Piano Melody









DIJOUS :

Cuenta cuentos: Vecinos ruidosos








DIVENDRES  :  


LAKOTAS- sobre guardar silencio y hablar (s’ha de llegir)










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada